“Пощальонът” на Тонислав Христов със световна премиера в IDFA Амстердам, “Звярът е още жив” – в секция “Панорама”
12.10.2016

Световната премиера на подкрепения от НФЦ документален филм на режисьора Тонислав Христов “Пощальонът” („The Good Postman“) ще се състои на най-престижния международен филмов фестивал за документални филми IDFA в Амстердам, Холандия (16-27 Ноември). Филмът, който е финландско-българска копродукция - “Making Movies“, Финландия (Каарле Ахо) и “Соул Фууд”, България (Андреа Станоева/Тонислав Христов) е селектиран в основната състезателна програма за пълнометражни документални филми.
Tворческият състав на филма се състои основно от български префесионалисти, наложили се като отличен екип в последните филми на Христов - Орлин Руевски (оператор), Петър Дундаков (композитор), Тонислав Христов и Любомир Цветков (сценарий).
За повече информация: https://www.idfa.nl/industry/festival/program-sections-awards/idfa-competition-for-feature-length-documentary.aspx

В секцията “Панорама” на IDFA, която представя провокативни по форма и съдържание филми от цял свят, ще участва и подкрепеният от НФЦ “Звярът е още жив” на Мина Милева и Весела Казакова, който през март миналата година получи наградата на IDFA на East Doc Platform в Прага.
Повече информация на: https://www.idfa.nl/industry/festival/program-sections-awards/panorama.aspx